Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Β Β' ΕΘΝΙΚΗ

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: Δεν δεχόμαστε ούτε 17ο ούτε 18ο!

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με επιστολή τους στην ΕΠΟ, οι ομάδες της Football League γνωστοποίησαν πως δεν θα δεχτούν άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το μπαράζ ανόδου μεταξύ Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης.

 

Απορρίπτουν το μπαράζ ανόδου οι ομάδες της Football League
Συγκεκριμένα οι ομάδες της Football League τονίζουν πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 17 ομάδες και δεν θα υπάρξει εγγραφή άλλης ΠΑΕ. Ακόμη κι αν γίνει ο αγώνας μπαράζ, η λίγκα δεν πρόκειται να δεχτεί ως μέλος το νικηττή, καθώς θεωρεί πως αυτός προέκυψε από μη νόμιμη διαδικασία. Αυτό συμβαίνει διότι ούτε ο παλαιός, ούτε ο νέος ΚΑΠ προβλέπουν μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου. Επίσης, κανένα μέλος της διοργανώτριας αρχής δεν δέχεται την έλευση δευτεραθλητή ή δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής.

 

Η επιστολή:

 

«Οι διατάξεις του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016) καλύπτουν όλη τη διαδικασία που αφορούν στην αγωνιστική περίοδο 201617 έως την ολοκλήρωσή της και τη διαπίστωση των ομάδων που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

 

Αντιθέτως, η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του ισχύοντος από τις 24/7/2017 ΚΑΠ δεν δύναται να εφαρμοστεί εν προκειμένω, αφού θα επρόκειτο για ανεπίτρεπτη και μη σύννομη αναδρομική εφαρμογή του ΚΑΠ, δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ, το Καταστατικό και τους λοιπούς κανονισμούς της ΕΠΟ. Κατόπιν αυτών, όσον αφορά στην αγωνιστική περίοδο 201617, σε περίπτωση αναπλήρωσης εφ' όσον μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνταν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής, έχει αναλογική εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016).

 

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα ανωτέρω, σεβόμενοι και τηρώντας τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση διά περιφοράς, αποφάσισε ομόφωνα, όπως εμμείνει σε προηγούμενη απόφασή του και το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 201718 διεξαχθεί με δεκαεπτά (17) ομάδες, όσες δηλαδή δήλωσαν και συμμετοχή σε αυτό, μη εγγράφοντας άλλη».

 

Όλα τα νέα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαϊας!

Email:

info@erasitexnikoaxaias.gr

Social Link